Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding is bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen die vastgelopen zijn in hun leven op de gebieden wonen, werken, leren of sociaal functioneren. Je woont zelfstandig of gaat binnenkort zelfstandig wonen. Je kunt je prima redden, maar je hebt begeleiding nodig. Ambulante begeleiding is een dienst op maat. Er wordt daarom samen met jou gekeken naar waar jij ondersteuning bij nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Hieronder staan een aantal voorbeelden waar ambulante begeleiding uit kan bestaan.

 

 

Het hoofddoel van Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding heeft als hoofddoel het bereiken van zelfstandigheid binnen jouw mogelijkheden en het hebben van een zinvolle dagbesteding en zingeving. Jouw leefsituatie wordt in kaart gebracht en van daaruit wordt er een plan opgesteld met je eigen geformuleerde doelen. Jij bepaalt wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken en wij ondersteunen je daarin. Wanneer je voor ambulante begeleiding kiest zal er gekeken worden naar waar jouw krachten en talenten liggen. Heb je bijvoorbeeld de diagnose ADHD-ADD, dan zou dit kunnen betekenen dat je bijvoorbeeld heel goed kunt hyperfocussen op iets waar jij in geïnteresseerd bent. Onze taak is om samen met jou uit te zoeken, hoe we jouw beperking op een positieve manier in kunnen zetten tot jouw unieke kracht of talent, zonder dat jij jezelf daarin verliest.

Indicatie ZIN / PGB

Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding is een indicatie voor WMO of CIZ nodig. Hiervoor kun je terecht bij het sociale wijkteam binnen jouw gemeente of Centrum indicatiestelling zorg. Heb je geen indicatie? Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je weten hoe het begeleidingsproces er uit ziet? En wil je op een gelijkwaardige en positieve manier begeleid worden? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden: Graag ook je telefoonnummer vermelden in het contactformulier. Binnen twee werkdagen wordt er contact met je op genomen.

 

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *