Moderne hypnotherapie

Moderne hypnotherapie

Moderne hypnotherapie is een relatief kortdurende therapievorm die als prettig en effectief wordt ervaren. Hypnose wordt ingezet als hulpmiddel om tot een mentale omschakeling te komen. Het is vooral gericht op de innerlijke, vaak onbewuste mogelijkheden om doelen te halen. De therapeut handelt in het belang van u. Er wordt voor een kader gezorgd waarbinnen u begeleidt wordt. U blijft tijdens de trance alert en bewust. Daarin verschilt moderne hypnose van klassieke hypnose en toneelhypnose.

Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarin contact kan worden gemaakt met het onderbewuste. Trance kan worden opgewekt door het toepassen van verschillende hypnotische technieken. Zodra u in trance bent kunt u ervaringen opdoen die voortkomen uit onbewuste lagen van uw bewustzijn. Het gevoel van trance kunt u het beste vergelijken met het gevoel van dagdromen.

  • Als u bijvoorbeeld in de trein zit en u reageert niet als de trein stopt op de plaats van bestemming, bent u in trance.
  • Als uw partner net zo reageert als uw vader of moeder vroeger deed en u reageert met een lading die eigenlijk hoort bij een 5- of 6-jarige, bent u in trance.

Met behulp van hypnotherapie is het mogelijk interactie te hebben met uw onbewuste. U kunt u in trance bijvoorbeeld voorstellen dat u communiceert met iemand met wie u iets uit te praten heeft. Deze interactie wordt door therapeut gevolgd en gestimuleerd, om tijdens dergelijke gesprekken de hulpbronnen in jezelf te ontdekken.

Het onbewuste

Het onbewuste kan worden gezien als een verzameling van ervaringen die u hebt opgedaan in dit leven en alle voorgaande levens. Het wordt dan ook wel beschouwd als een bron van hoger weten. Alleen ervaringen die nodig zijn in het heden zijn oproepbaar. Het onbewuste laat toe wat voor u zinnig is en wat u aan kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *