Blog

Praktijk de Switch is open met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM

Posted by on jul 4, 2020 in Blog | 0 comments

Praktijk de Switch is open met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM

In verband met het Coronavirus was Praktijk de Switch de afgelopen tijd dicht voor cliënten en bezoekers. Desalniettemin was er met alle cliënten contact middels telefoongesprekken en beeldbellen. Deze middelen waren effectief in een tijd van een crisis. Maar elkaar kunnen zien is toch de essentie van het vak.

Met ingang 14 mei 2020 zijn we weer open.

Cliënttevredenheid

Posted by on jul 4, 2020 in Blog | 0 comments

Cliënttevredenheid

Cliënten geven Praktijk de Switch gemiddeld een 9

Dit rapportcijfer is tot stand gekomen door middel van een vragenlijst opgesteld door het kwaliteitskeurmerk Kiwa.

Praktijk de Switch voor Jeugdhulp en Psychosociale therapie

Posted by on mei 11, 2019 in Blog | 0 comments

Praktijk de Switch voor Jeugdhulp en Psychosociale therapie

HARLINGEN – Sinds enkele maanden is Harlingen en omstreken een psychosociaal therapeut rijker; Praktijk de Switch in de Savornin Lohmanstraat 9 te Harlingen, waar de 39-jarige Zeidy Gautier-Ronopawiro haar praktijk uitoefent.

(meer…)

Het is de moeite waard de oude pijn te voelen, teneinde daar vrij van te worden- ter wille van het leven

Posted by on jan 29, 2019 in Blog | 0 comments

Het is de moeite waard de oude pijn te voelen, teneinde daar vrij van te worden- ter wille van het leven

 

“ Mensen die alleen de muur van zwijgen kennen, klampen zich vast, gedragen zich alsof die redding kan bieden tegen alle angsten. Mensen die eenmaal door een opening hebben gekeken, kunnen zich niet voorstellen ooit weer zo te leven als vroeger, zonder het nu veroverde bewustzijn dat wat zij vroeger hun leven noemden helemaal geen leven was. Hun tragiek en hun noodlot was dat ze dat zo lang niet hadden opgemerkt. Een dergelijke tragiek willen ze anderen besparen, voor zover dat mogelijk is. Ze willen de anderen informeren over de manier waarop hun lijden is ontstaan en hun vertellen dat er een oplossing voor is. Ze willen de anderen doen weten dat het leven, elk leven, veel te kostbaar is om verzuimd, verspild of weggegooid te worden. En dat het de moeite waard is de oude pijn te voelen, teneinde daar vrij van te worden- ter wille van het leven ” Alice Miller.

Praktijk de Switch gaat naar Harlingen

Posted by on okt 3, 2018 in Blog | 0 comments

Praktijk de Switch gaat naar Harlingen

Ik ben blij dit nieuws nu met jullie te kunnen delen. Wij gaan verhuizen!

Met ingang van 02-01-2019 maakt Praktijk de Switch een nieuwe start aan de A.F de Savornin Lohmanstraat 9 te Harlingen. Hier zullen de therapeutische gesprekken plaats vinden. Het wordt een geheel zelfstandige ruimte waar ik cliënten in alle veiligheid en warmte kan ontvangen. Mijn lieve cliënten in Groningen en omgeving blijf ik uiteraard 2 dagen per week ambulant ondersteunen.

Waarom Praktijk de Switch?

Posted by on dec 8, 2016 in Featured | 0 comments

Waarom Praktijk de Switch?

Onze kracht ligt in het creëren van omslagmomenten waardoor een mentale switch ontstaat. Praktijk de Switch streeft bij elk traject naar groei, rust en balans voor haar cliënten. Wanneer je kiest voor Praktijk de Switch, dan kies je voor een persoonlijke benadering, gelijkwaardigheid en resultaat.

Martijn Groenendal

Posted by on dec 8, 2016 in Featured | 0 comments

Martijn Groenendal

Zeidy laat een duidelijke structuur zien van de coaching technieken die zij
goed afstemt op de cliënt waardoor het contact persoonlijk, openlijk, er veel ontvankelijkheid is bij de cliënt. Het contact is warm, vriendelijk en doelgericht. De technieken die ze beheerst zijn verschillend van aard, in de zin dat Zeidy flexibiliteit bezit over praktijkgerichte technieken voor de cliënt. Martijn Groenendal, docent NLP life Academy.

Anne

Posted by on okt 19, 2016 in Blog, Featured | 0 comments

Anne

Ik kwam in aanraking met praktijk de Switch omdat ik graag af wilde van de angstgevoelens die ik had wanneer ik alleen thuis was. Van te voren had ik geen duidelijk idee wat hypnotherapie precies inhield.Het viel me op dat de behandelingsmethode duidelijk en doelgericht is. Er wordt op het probleem ingezoomd; de specifieke situatie wordt onder de loep genomen, waarna de angst en situatie van elkaar gescheiden worden. Ik voelde me op mijn gemak tijdens de behandeling. Na die tijd kwam ik erachter dat mijn angst om alleen thuis te zijn vrijwel verdwenen was. Het was alsof de angstige gedachten geen toegang meer hadden tot mijn hoofd. Ik kan wel stellen dat voor mij deze ervaring heel positief was. Na slechts een behandeling is de angst naar de achtergrond verdwenen, zonder dat dit me zelf tijd en moeite heeft gekost.

Patricia

Posted by on okt 19, 2016 in Featured | 0 comments

Patricia

Sinds heugenis is de rode draad in mijn leven, niet gewenst zijn en het gevoel om niet gezien te worden. Een probleem wat soms opduikelt en je geen fijn gevoel geeft. Ik was niet bekend met hypnotherapie maar wilde het toch proberen. Tijdens het gesprek kwam nog een probleem naar voren. Jaren geleden een vervelend ongeluk gehad met de auto, met EMDR grotendeels opgelost maar werd laatst weer getriggerd door een fietsongeluk (in beide gevallen ook niet opgemerkt door de aanrijder, weer niet gezien :)). Tijdens de sessie die ontzettend goed en vertrouwd voelde kwamen we het op het punt dat ik wel gezien werd, en gewenst was. Een mooi beeld van mijn opa die ik helaas nooit heb leren kennen. Vanuit een veilige plek weer teruggevoerd naar het heden. Ontroerd, maar vooral een gevoel dat ik nooit eerder heb gevoeld.Een mooie ervaring rijker en nog meer kracht kan ik verder. Zelfs autorijden is weer een plezier. Dank aan Zeidy!