Moderne hypnotherapie in Groningen

Moderne hypnotherapie is een relatief kortdurende therapievorm die als prettig en effectief wordt ervaren. Hypnose wordt ingezet als hulpmiddel om tot een mentale omschakeling te komen. Het is vooral gericht op de innerlijke, vaak onbewuste mogelijkheden om doelen te halen. Ik handel in jouw belang. Je wordt begeleid binnen een kader. Je blijft tijdens de trance alert en bewust. Daarin verschilt moderne hypnotherapie van klassieke hypnotherapie en toneelhypnose. Trance is een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarin contact kan worden gemaakt met het onbewuste.

Trance kan worden opgewekt door het toepassen van verschillende hypnotische technieken. Zodra je in trance bent kun je ervaringen opdoen die voortkomen uit onbewuste lagen van jouw bewustzijn. Het gevoel van trance kun je het beste vergelijken met het gevoel van dagdromen.

  • Als je bijvoorbeeld in de trein zit en je reageert niet als de trein stopt op de plaats van bestemming, ben je in trance.
  • Als jouw partner net zo reageert als jouw vader of moeder vroeger deed en jij reageert met een lading die eigenlijk hoort bij een 5- of 6-jarige, ben je in trance.

Met behulp van hypnotherapie is het mogelijk interactie te hebben met jouw onbewuste. Je kunt je in trance bijvoorbeeld voorstellen dat je communiceert met iemand met wie je iets uit te praten hebt. Deze interactie wordt door mij gevolgd en gestimuleerd, om tijdens dergelijke gesprekken de hulpbronnen in jezelf te ontdekken.

Het onbewuste

Het onbewuste kan worden gezien als een verzameling van ervaringen die je hebt opgedaan in dit leven en alle voorgaande levens. Het wordt dan ook wel beschouwd als een bron van hoger weten. Alleen ervaringen die nodig zijn in het heden zijn oproepbaar. Het onbewuste laat toe wat voor jou zinnig is en wat jij aan kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *