Voor Koplanders en collega hulpverleners

Tot een jaar geleden werkzaam bij Het Kopland. Mijn werkperiode daar is nog steeds iets waar ik met trots op terug kan kijken. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik daar een deel van mocht zijn.   Net als een groot gedeelte van jullie nu, zat ik een jaar geleden met grote onzekerheid over mijn baanbehoud en toekomst. De onrust die het met zich mee bracht was soms ondraaglijk. Je weet dat er overal bezuinigd wordt en dat de arbeidsmarkt er triest uitziet. Er is veel concurrentie, want ook bij andere organisaties gaan er mensen uit. Al met al, het ziet er somber uit.

Voor mij is het nu een jaar later en ik kan jullie zeggen dat ik op dit moment precies ben waar ik moet zijn in mijn proces. Ik leef mijn droom en mijn ontslag destijds is misschien wel het beste wat mij is overkomen wat mijn carrière betreft. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het hoe dan ook weer goed komt. Jullie hebben het allemaal in je om in moeilijke tijden lijnen uit te zetten, je kracht te vinden en te focussen op het positieve. Want jullie zijn hulpverleners! Hulpverleners zijn meesters in zelfreflectie, het nemen van eigenverantwoordelijkheid en het nemen van regie in eigen hand!

Dit is niet jullie eerste tegenslag en zeker niet jullie laatste. Als jullie het even niet meer weten en het even niet meer zien zitten, denk dan aan de laatste keer dat je een tegenslag heb gehad. Denk aan de manier hoe je dat te boven bent gekomen en hoe je daardoor weer in je kracht stond. Jullie zijn allemaal in staat om juist in deze barre tijd in mogelijkheden te denken! Focus je daarop en de beren verdwijnen dan vanzelf.

Ik wens jullie kracht, wijsheid en geluk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *